Øvelse: Bli flinkere til å tegne det du ser

Treningsoppgaver

Målet ditt her er at du skal bli flinkere til å tegne det du ser. Dette er en stressfri oppgave, som kan gjøres når som helst. Du trenger kun ark med underlag og blyant.

Øvelse: Blind konturtegning

Mål: Styrke forbindelsen mellom øyne, hånd og hjerne.

En blind konturtegning er å tegne det man ser uten og titte ned på arket sitt, så du skal ikke lage noe realistisk i denne oppgaven, kun streker. Målet er å studere en scene eller et objekt, observere kanter og kurver uten å ha press på deg om at resultatet må bli bra.

Ikke løft pennen eller blyanten opp fra arket, men hold en kontinuerlig linje gjennom hele øvelsen, selv om du ender med å stoppe opp av og til. Om du vil gjøre øvelsen med en høyere vanskelighetsgrad, prøv igjen men med å løfte opp blyanten. Tegn gjerne ved å ha arket under et bord slik at du ikke kan titte på hva du gjør. Husk å ha trygg linje så den ikke blir sketchy. Hvor lang tid du vil bruke bestemmer du selv, avhengig av hva du velger å prøve og tegne, men jo mer komplisert motiv du går for jo mer vil du merke at det krever en del konsentrasjon. Forslag til ting å tegne er feks. hånden din, eller sovende kjæledyr.

Du må lære å se for å tegne, derfor er den viktigste egenskapen innen kunst å kunne tegne det man ser. Get it?

Når du er ferdig:

sdmkndfjhbvhjvSe på resultatet ditt og legg merke til hva som stemmer bra og hva du føler du har bommet på. Ved større områder er kanskje proporsjonene feilberegnet, men du vil eventuelt legge merke til at noen områder gikk fortere å tegne enn andre.

Forskjellen på en skissetegning og en konturtegning er at konturtegning foreslår tre dimensjoner: lengde, bredde og dybde, mens skissetegning bare gir oss forslag om lengde og bredde.

Til høyre: Min versjon av Guy Fawkes-masken anno 2016 med en kontinuerlig strek på konturen, ca. 2-3 minutter. De mørke områdene fyller man inn til slutt.

picture1-2070374-2-1529235518766

  • Dette er et kapittel fra boken min. Hva synes du? Var dette nyttig?   

ending

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: